Okulumuzun Tarihçesi

Bölgede bulunan Şehitler, Linyit ve Fatih İlköğretim Okullarının öğrenci yoğunluğu ile fiziki yapısını rahatlatarak eğitim ve öğretimin daha verimli hale getirilmesine katkı sağlamak amacıyla;Eğitime % 100 destek kampanyası kapsamında 1 milyon TL katkı yapılarak Çinigar Birlik Encümeninin 07.08.2008 tarih ve 29 sayılı kararı ile 31/08/2008 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak yaptırılmaya başlamıştır. 16 derslikli olarak planlan okulumuz binasının 2009-2010 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanmış, ancak yapımı tamamlanamamıştır.

2010 Şubat Ayında tamamlanan okulumuz 20/09/2010 tarihinde yapılan törenle Sayın Valimiz Şükrü KOCATEPE tarafından Eğitim Öğretime açılmıştır. İlimizden yetişen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün okul ve silah arkadaşı, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında büyük emekleri olan Genelkurmay 2.Başkanı Orgeneral Asım GÜNDÜZ'ün adı okulumuza verilmiştir.

Okulumuz bünyesinde 17 derslik, 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Araç-gereç odası, 1 Öğretmen odası, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Arşiv, 1 Hizmetli Odası,  Destek Eğitimi Odası, Spor Odası, 1 kantin, 1 enerji odası 1 ısı merkezi mevcuttur.